dimarts, 12 de juliol del 2011

Cine Sovietic



Avui vós volem parlar del Cinema Soviètic. Desprès de la revolució de 1917, el cinema sofri una gran empenta per part de la URSS ja que nacionalitza la indústria del cinema i crea una escola dedicada aquest món, i és que el propi Lenin és pronuncia sobre el tema: "De totes les arts, el cinema és per a nosaltres la més important". Cal tenir en compte que més de tres quartes parts de la població era analfabeta en aquella època, per la qual cosa el cinema es converteix en el mitjà de comunicació més eficaç per a la formació de les masses. De la escola de cinema de Moscou sortiren importants directors que revolucionaren aquest mon des de la URSS fins EUA amb directors d'avantguarda com Serguéi Eisenstein, Lev Kuleshov, Vsévolod Pudovkin i Dziga Vertov.





Tot hi que en 1928 es crea un manifest, signat per Eisenstein i Pudovkin entre uns altres, assenyalant el descontent de la incorporació del diàleg sonor al cinema, acabaren per cedir ja que l'època del muntatge ja havia quedat obsoleta. Aquest fet apropa el cinema al conjunt de la massa creant una nova forma d'expressió que canviaria l'art de l'espectacle arreu del mon. 


Amb la mort de Stalin el cinema musical soviètic inicia un període de declivi sense limit. Ja que els traïdor  Jruschov nomes posa entrebancs al cinema soviètic.


Durant les pròximes setmanes vós anirem presentant les pel·lícules més rellevants d'aquella època gloriosa del cinema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada