diumenge, 3 d’abril del 2011

¿Qui som els CJC?





Els Col·lectius de Joves Comunistes (CJC) som una organització juvenil marxista-leninista de l'Estat Espanyol, vinculada al Partit Comunista dels Pobles d'Espanya (PCPE). El nostre mitjà d'expressió és el Tinta Roja, el qual s'edita des del 2006. Fou fundada el 13 de gener de 1985 a iniciativa del recentment fundat PCPE com la seva organització juvenil. L'any 1991 un sector es va integrar a la “Unión de Juventudes Comunistas de España” (UJCE), referent juvenil del PCE.

Els congressos es celebren cada quatre anys per estatut, així doncs el darrer congrés fou celebrat el desembre del 2009. Al congrés s'elegí Juan Nogueira com a secretari general, jove asturià de 23 anys conegut a l'esquerra espanyola per la seva activitat informativa i documental sobre Corea del Nord.

Actualment, els CJC tenim presència a la majoria de les províncies de l'Estat Espanyol. Internacionalment, participem a la Federació Mundial del Jovent Democràtic. En Juliol de l'any 2005 es celebrà el VI congrés, a partir del qual s'ha experimentat un fort creixement de la organització, amb la creació de diferents col·lectius a Canàries, La Rioja, Aragó, Euskadi, Castella i Lleó, Catalunya, Cantàbria o Andalusia.

Els CJC celebren anualment l'Escola Central de Formació “Trifón Medrano” (apart de les escoles formatives territorials o nacionals) i la brigada de solidaritat amb Cuba “Antonio Gades”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada