dimarts, 6 de setembre del 2011

Crida a la lluita!

Des d'Atenes a Madrid, de Lisboa a París, Roma i Dublín, els governs imposen a les poblacions europees plans d'austeritat sense precedents. El desafiament és clar: posar als pobles de genolls, i especialment a la joventut, mentre solament uns pocs segueixen engreixant.

A tot arreu d'Europa, se succeeix la mateixa lògica i les mateixes conseqüències: 300.000 joves espanyols expulsats dels seus habitatges; 65.000 punts d'ensenyament eliminats a França; el vertiginós augment de la desocupació a Irlanda, que aconsegueix el 31,5% entre els menors de 25 anys, sent de més del 39% a Grècia, una desocupació juvenil major del 28% a Portugal. A Amèrica del Nord els pobles a més estan sofrint aquestes polítiques imperialistes i capitalistes.

Pagar per elles: DE CAP MANERA!


Des del començament de “la seva” crisi, provocada per ells mateixos per les seves polítiques antisocials, els estats de la Unió Europea han deixat als bancs gairebé 700 bilions d'euros, malgastant els nostres diners. Els deutes privats es van convertir en públiques, agreujades a més per les nombroses disminucions d'impostos concedides a grans companyies i accionistes mundials. Les agències d'avaluació de crèdit i els mercats financers continuen especulant sobre aquest mateix deute. Aquesta crisi no és producte d'una mala administració del sistema o d'un mal moment de l'economia, sinó que està profundament connectada amb la irracional i injusta naturalesa del propi sistema capitalista.

Avui dia, a mesura que els capitalistes perden el cap, els governs ens imposen austeritat en nom de la fallida: desmantellament de serveis públics, cridada a un increment de les hores laborals, baixada de salaris, destruint la “Llei de Normes Raonables de Treball” (llei de treball d'EE.UU)… Més encara, volen aquesta austeritat tallada en pedra amb el pacte “Euro Plus”, elaborat a les nostres esquenes. Nosaltres els culpem: ells pretenen que mai ens oposem ni presentem una política progressista per als nostres països a Europa i Amèrica del Nord. Però no serem una generació perduda!

La gent jove flama a la RESISTÈNCIA!

Els joves europeus i nord-americans estan al capdavant de les mobilitzacions, com per tot el Mediterrani, rebutjant l'austeritat i exigint una millor redistribució de la riquesa, polítiques públiques en areas com a educació, ocupació o habitatge, polítiques generals a favor dels interessos de la gent, i no de la banca i les grans empreses… Per tant, nosaltres, joves de tota Europa i Amèrica del Nord fem una crida a la joventut a participar en les nombroses i diverses lluites que tindran lloc les setmanes i mesos següents en tots i cadascun dels països, com el dia d'acció el dissabte 15 d'Octubre, en el qual la FMJD es planta en solidaritat per la pau, justícia i transformació social revolucionària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada