dimecres, 13 de juliol del 2011

La fi de l'imperialisme Ianqui


Pereix que aquests segles de monopolisme imperialista els hi esta passant factura als EUA de la forma més brutal. I es que Obama ha declarat que l'estat no tendra doblers per pagar els 27 milions de pensions el pròxim agost. La única solució que veuen els ianquis per mantenir l'agonia del seu imperi es augmenta la desorbitada deute del país (14 bilions de dòlars). Una deute produïda per finançar les grans aventures capitalistes dels propietaris del mon ( guerres imperialista, cops d'estat, rescats de bancs, etc) 


Per el cuitada americà l'augment de la deute suposaran congelacions de sous, major privatització de la sanitat aixi com l'encariment de les assegurances, la retallada d'ajudes als més necessitats, baixades de sous als funcionaris aixi com comiats de molts d'ells, comiats gratuïts, privatització del poc que queda per privatitzar, etc. En poques paraules els nostres besavis veien EUA com un nació prospera, potent i segura, els nostres fills coneixeran una americà molt distinta on l'únic que es veurà son les conseqüències de la gran festa de domini imperialista dels segles XIX, XX i XXI. 


Però com a comunistes sabem que el proletariat sia d'on sia desperta quan el capitalisme l'hi deixa caurà tota la seva merda a les espatlles per aixo confiam en que als EUA tornaran els dies de la lluita i l'organització proletària i pagesa del país.  


Lenin ja ho digué: " L'imperialisme es l'avantsala de la revolució social del proletariat".  Es a dir amb l'implantació dels monopolis imperialistes en la producció, qualsevol objecte produït es fruit de mils d'obrers, per exemple quan una persona compre un cotxe, aquest porta ma d'obra de l'extracció a una mina de metalls de Suècia que porta el metall extret fins a una fabrica metal·lúrgica a Mèxic, per tal de fer planxes d'alumini que més tard es portaran a una altre fabrique de  muntatge de cotxes, on l'hi donaran forma a les planxes per tal de muntar-les a un altre lloc del mon on també se li afegiran els components electrònics de obrers de Taiwan, Japo i Xina, a mes de uns neumàtics fets a Sudafrica, una bateria feta a l'Índia, etc. Això ens porta a un grau de socialització màxim del treball, però tot hi aixi l'apropiació d'aquest treball es privada, ja que els mitjans de producció d'aquests cotxes pertanyen a uns pocs. Per tant  la contradicció entre les forces de treball i els que posseïxen els mitjans de producció s'aguditza fent urgent la necessitat de destruir el sistema basat en la propietat privada dels mitjans de producció. 






En la etapa actual que vivim aquest monopolisme a duit al proletariat i la burgesia a un punt de màxima contradicció de classe. Aixo ha portat al proletariat: la crisi estructural, l'atur, l'augment descontrolat de la pobresa, lacràs socials, l'augment de la repressió per part de l'estat burges, etc. Tots aquest factors seran els desencadenants de la lluita revolucionaria per la presa del poder del proletariat dels nostres dies. Per aixo confiam en que a EUA la lluita es possible i necessària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada