dimecres, 29 de juny del 2011

Joies del cinema Soviètic.

Avui enriquirem aquesta secció amb el clàssic entre els clàssics del cinema Soviètic, El cuirassat Potemkin (Броненосец Потемкин, o Bronenosets Potyomkin, en rus).

Potemkin

El Cuirassat Potemkin , dirigit pel director Sergei Mikhailovich Eisenstein (en letó:Sergejs Eizenšteins, en rus: Сергей Михайлович Эйзенштейн), fou un film basat en fets reials editat l’any 1925 a la Unió Soviètica. Des d’ençà, no ha aturat de rebre elogis i a dia d’avui es considera una de les obres mestres i cabdals del cinema a nivell mundial.
La història està basada en uns fets reals que varen succeir al port d’Odesa l’any 1905. Narra com uns mariners explotats que treballaven en condicions infrahumanes a l’acuirassat emprenen la revolta quan son obligats a menjar carn crua i plena de cucs. La revolució a l’acuirassat implicarà fortes conseqüències per a la rusia tzarista amb la revolta d’Odesa. (La famosa revolució fallida de 1905). 
El Cuirassat Potemkin representa els valors d’insubordinació a l’autoritat burgesa, de pràxis revolucionària i treball col·lectiu que es convertiren en model a tants de països Socialistes que feren de la seva revolució nacional un fet per viure i una pauta a seguir.
Sense més dil·lació, el film amb subtitols en castellà (recomanada per a tothom amb gust pel cinema, sigui o no Socialista):

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada