dilluns, 27 de juny del 2011

Fortalesa de Brest


El 22 de Juny de 2011 es celebra el 70 aniversari de la Gran Guerra Pàtria. En motiu d'aquest esdeveniment s'estrena el film "La Fortalesa de Brest"; emotiva pel·lícula que narra un dels primers fracassos nazis desprès d'iniciar la seva invasió directes cap a Moscou. 

La fortalesa de Brest va ser un lloc fronterer bielorús on es resistí durant un mes els embats de tot un exercit nazigerma millor equipat, millor preparat i amb el doble de tropes. Però els nazis no comptaven amb la força moral d'aquells fills de la Mare Pàtria. I és que a diferència de les guerres burgeses imperialistes, aquesta guerra era la defensa d'aquella societat lliure d'explotació burgesa que havia aconseguit el proletariat de la URSS, per això no els importava perdre la seva vida, si amb això la societat comunista no sofria dany. Fins i tot molts dels nens de Brest van decidir agafar un fusell i posar-se a combatre fins a l'ultimo alè.

Karl-Gerärt
La Fortalesa de Brest va ser un dels punts més estudiats pels alemanys en els inicis de l'ofensiva. En aquests primers moments les tropes invasores van aconseguir crear grans estralls en la linea de frontereres de l'oest de la URSS, arribant a avançar centenars de quilometres però no va ser fins a a el cap de poc més d'un mes que deixa de veure la bandera Soviètica sobre les seves torres. La victòria no es va produir per la força sinó per l'aïllament que van crear els nazigermans sobre les ben posicionades tropes que veien horroritzades durant els combats com els nazis creaven muralles de nens i dones. Amb la seva estratègia de conquesta fracassada van passar al setge però davant el gran poder de resistència soviètic es van veure forçats a emprar llançaflames i pesades armes com el Karl-Gerät un supermorter que disparava projectils de dues tones. I és que la presa de Brest devia produir-se en 1/4 d'hora però dur més de 30 dias.

Brest va ser un fet tan important que després dels combats, a l'agost de 1941, Hitler i Mussolini van decidir anar allà per veure les restes de l'escenari a partir del qual solament van tenir un derrota rere un altre.

Una bona forma d'entendre que succeí allà és veure la pel·lícula "La Fortalesa de Brest" que narra les vivències d'un nen de la banda de musica. Que es veu forçat a combatre com un més davant l'amenaça nazi.

   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada