diumenge, 1 de maig del 2011

1er de Maig, TOTHOM ALS CARRERS!

Aquest 1er de maig, com cada any, els CJC sortirem al carrer en defensa de la classe obrera i la seva joventut. En plena crisi capitalista hem de saber respondre amb fermesa als atacs de la patronal, que ha col·locat a la classe treballadora com a carn de canó condemnant-la així a l'atur, a la precarietat i a una major explotació.
Però aquesta lluita no pot ser exclusiva de la joventut treballadora. Amb la implantació del Pla Bolonya i la futura Estratègia Universitat 2015, el gran capital avança en la conformació d'un model educatiu al servei dels seus interessos, essent la privatització i l’elitizació de l'educació els pilars fonamentals d'aquest model.
Aquests nous plans educatius, situen a l’estudiantat en el rebedor de la precarietat laboral, ja que en un futur la joventut que en aquest moment és estudiant serà treballadora, treballant això si en condicions laborals inferiors. Els plans d'educació, la contrareforma laboral, la de les pensions, així com tot el paquet de mesures antiobreres que des del govern ens estan imposant, avancen en aquest  procés continu de precarització de la joventut
La realitat que està vivint la joventut treballadora, i que com diem tendeix a empitjorar, parla per si mateixa. El nombre de contractes temporals, com els contractes fins a fi d'obra, els de circumstàncies de producció o els de interinitat han augmentant indiscriminadament en aquest últim període.

Especial atenció ens mereixen els contractes en pràctiques així com les pròpies pràctiques no remunerades, obligatòries en molts casos, i en les quals la joventut es troba en una situació d'absoluta explotació, realitzant un treball en un lloc real pel qual rep un salari inferior al que correspon, o en molts casos sense rebre aquest salari.

D'altra banda, Espanya compta amb un índex d'atur que se situa en els últims mesos al voltant de les 4.800.000 persones en desocupació, comptant amb una taxa d'atur juvenil  dell voltant del 40%. Aquesta situació s'ha vist endurida amb l'entrada en vigor de l'última contrareforma laboral, que ha constituït una seriosa retallada pel que fa als drets socials de la classe treballadora. Els seus principals objectius són: acomiadament més fàcil i barat, condicions laborals flexibles en benefici de l'empresa, privatització de sectors fins ara públics, donant un nou impuls a les ETT’s.

D'altra banda, la recent conrtareforma de les pensions, que ha comptat amb el suport de les cúpules de CCOO i UGT, augmenta l'edat de jubilació als 67anys, la qual cosa farà que aquests llocs de treball siguin rellevats per la joventut molt més tard. A més, la pujada dels anys de cotització als 35, suposarà que un nombre extremadament elevat de treballadors i treballadores, especialment els i les més joves, no pugui gaudir d'una pensió digna en ser cada vegada més tardana la incorporació de la joventut al mercat laboral.

Davant aquesta situació, i la duresa de les mesures imposades, que tant sols beneficien a una classe empresarial parasitària, les cúpules dels sindicats majoritaris (CCOO i UGT), abandonen a una classe obrera que en l'última Vaga General del 29S va demostrar que estava disposada a lluitar pels seus interessos, optant per pràctiques de diàleg i pacte social que històricament s'han demostrat ser contràries als interessos de la classe treballadora, traduïnt-se en una contínua reculada dels nostres drets.

És necessari que la joventut, un dels sectors més afectats per aquesta crisi, la que està sofrint les condicions més precàries, i aquella que estudia i que demà sofrirà un major nivell d'explotació, s'uneixi i organitzi a fi de lluitar pels seus drets, per un futur laboral digne fora del marc del capitalisme, que ha demostrat que en aquest moment històric res pot oferir a una classe treballadora i una joventut que amb unitat i lluita és capaç de construir una societat lliure d'explotació; una societat on la correcta planificació de la producció en funció de les necessitats reals del poble esborri del diccionari les palaules crisi i atur; una societat en la qual el poble treballador sigui govern; el Socialisme.

AVUI ESTUDIES, DEMÀ TREBALLES!
AL 1er DE MAIG LLUITA PEL TEU FUTUR!


Manifestació a lees 11:30 plç Espanya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada