divendres, 22 de juny del 2012

Tancada al IES Juniper Serra (Son Cladera)


COMUNICAT DE PREMSA

Des de l'assemblea de professors i alumnes de l’IES Juníper Serra ens posam en contacte amb vosaltres per informar-vos que en resposta a  les mesures aprovades pel Govern de les Illes Balears i que afecten el futur de l'EDUCACIÓ PÚBLICA, hem acordat dur a terme una tancada dins l'institut DEMÀ DIJOUS 21 DE JUNY A PARTIR DE LES 19 HORES, fins divendres a les 8 hores.

US CONVIDAM A ASSISTIR A L'ASSEMBLEA QUE TENDRÀ LLOC DEMÀ DIA 21 AL CENTRE A LES 19 HORES. DEMANAM MÀXIMA DIFUSIÓ DE L'ACTE REIVINDICATIU!

Les mesures previstes, per al proper curs, entre d'altres, són les següents:

1. Augment del número d'alumnes per classe: fins a 36 alumnes a l’ESO i 42 a Batxiller.
2. Reducció de la plantilla de professorat. L'eliminació de 600 professors arreu de les Illes Balears afectarà als programes d’ajuda i reforç dels alumnes i tendrà com a conseqüència la supressió del suport a algunes classes i l’atenció personalitzada d'aquells alumnes que presenten més dificultats per aprendre.
No s'enviarà cap professor per substituir les baixes de menys d'un mes.
La disminució del pressupost del centre d’un 27 %  per a l’any 2012, respecte a l’any anterior, i amb partides pendents de cobrar de l’any anterior.
5. Reducció del pressupost dels departaments, conseqüència del punt anterior i amb un pressupost “virtual” ja que les partides no s’ingressen amb puntualitat, per tant, els departaments es veuen en la necessitat de gastar només en allò que és imprescindible.
6. Suspensió d’ajuts i subvencions a entitats locals i associacions. Es cancel·len totes les ajudes i subvencions per a programes com el PISE (Prevenció i Intervenció Socioescolar) i CAPI (Curs d’Aprenentatge Professional Inicial). I a les Associacions de Pares i Mares.

Per tant, vos demanam ajuda en la protesta de tots per un ensenyament públic de qualitat. Ara més que mai hem d’estar i anar units, pels vostres fills, pels nostres fills, pel seu present i futur.

Perquè l’educació pública és la millor eina contra l’atur i l’exclusió social.

Perquè l’educació pública garanteix la igualtat d’oportunitats per a totes i tots. I perquè creim en la nostra feina de professors i malgrat les retallades volem continuar fent la nostra feina – ensenyar – el millor que sabem.

Palma, 20 de juny de 2012
TELÈFON DE CONTACTE:
971470774
697322449










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada